Kurilno olje in ostali derivati nespremenjeni

Vlada RS je z znižanjem trošarin dosegla da se cena za kurilno olje ni spremenila. Še vedno ostajajo iste cene tudi drugih naftnih derivatov, torej za 1 liter kurilnega olja boste morali še vedno odšteti 0,937EUR. Tako ceno za kurilno olje imamo sedaj že kar dober mesec in kot kaže ni interesov države po spremembi cene z prilagoditvijo trošarin. Lahko se tudi zgodi, da bomo morali v prihodnje odšteti kakšen cent več.

Cena za kurilno olje

Poskrbite, da v prihajajočih hladnih dneh ne boste imeli problemov s kurilnim oljem in si še predčasno priskrbite zadostno količino, če imate namen kupovati kurilno olje vam predlagamo da to storite čim prej, saj bodo cene kurilnega olja šle lahko samo še višje, zaradi zimske sezone in večjega povpraševanja. Ne dovolite si da vas bo zeblo po nepotrebnem.

Kot je bilo že rečeno, ne samo kurilno olje, ampak tudi ostale cene naftnih derivatov ostajajo iste. Tako za najbolj prodajni 95 oktanski bencin boste odšteli 1,320EUR, 100 oktanski bencin 1,333EUR. za liter diezelskega goriva boste odšteli 1,269EUR ter cena avtoplina je še vedno 0,753EUR.

 

Cena kurilnega olje v zadnjih 5 letihTako visokih cen naftnih derivatov v naši zgodovini še ne pomnimo. To vse bolj postaja luksuzna dobrina, katero si bodo v prihodnje, če bo ostal še naprej tak trend rasti cen, lahko privoščili le nekateri izmed nas.